Uitgelicht

praktijkbeƫindiging mr. H.C. Kiers

In de loop van dit jaar legt mr. H.C. Kiers na 28 jaar zijn praktijk neer. De lopende zaken maakt hij zoveel als mogelijk af. Mevrouw M.F. Kiers zet de praktijk elders voort. Nadere informatie hierover volgt nog op deze website. Cliënten van mevrouw Kiers krijgen hierover in de loop van juli 2020 bericht. U kunt dus met nieuwe zaken gewoon nog bij ons terecht. Het kantoorpand aan de Pikeursbaan wordt verkocht. 

corona

Corona-virus

Onze omgang met het onderwerp Corona is als volgt.

Wij laten de al gemaakte afspraken voor nu nog wel doorgaan en u kunt ook nog steeds een afspraak maken voor een nieuwe zaak of in een lopende zaak. We zullen geen handen schudden en gepaste afstand houden.

Ook wij willen verspreiding van het virus zo veel mogelijk voorkomen. Omdat wij een klein kantoor zijn en er dus niet veel mensen bij elkaar zijn blijven wij wel open. De secretaresse werkt zo veel mogelijk thuis.

 

Bij ons kunt u via mediationals één van u of u allebei voor een toevoeging in aanmerking komt, voordelig scheiden. U betaalt bij ons altijd de laagste eigen bijdrage, € 55,- of € 109,-. Dat komt doordat wij MfN geregistreerd zijn. 

Dat voordeel hebt u niet bij een “gewone” advocaat. Daarnaast betaalt u altijd, bij iedere advocaat, tenminste € 83,- griffierecht.

 

Bij een echtscheiding geldt ieders eigen inkomen en vermogen. Dat wordt dus niet opgeteld. Als er kinderen in het huishouden zijn dan geldt ieder als éénoudergezin.

Komt één van u beiden niet in aanmerking voor een toevoeging dan wordt de helft van de uren op uurtarief  in rekening gebracht.

Voorbeeld 1: het verzamelinkomen van de vrouw over 2018 (het peiljaar) was €10.000 en dat van de man was € 23.000,-. U woont nog samen met de kinderen dus u geldt allebei als éénouder. Bij ons betaalt u dan samen een eigen bijdrage van 2 x € 55 = € 110,- , bij een niet MfN-advocaat 2 x € 353,- = € 706,-. Dat scheelt al aanzienlijk, maar:

Voorbeeld 2: het verzamelinkomen over 2018 van de vrouw was € 34.000,- en dat van de man ook. U woont nog samen met de kinderen. Bij ons betaalt u dan samen een eigen bijdrage van 2 x 109 = € 218, - maar bij een niet MfN -advocaat maar liefst 2 x € 881,- = € 1.762,-!

Voorbeeld 3: u hebt geen kinderen, het verzamelinkomen van de vrouw over 2017 is € 18.000,- en dat van de man € 28.000,- Bij ons betaalt u 2 x € 109,- = € 218,-, bij een niet MfN -advocaat € 353,- + € 881,- = € 1.234,-

Het grote financiële voordeel van samen en respectvol scheiden is dus dat u altijd, in geval van een toevoeging, voor de laagste bijdrage in aanmerking komt. Dat is niet het geval als ieder een eigen advocaat neemt. Samen scheiden is niet alleen veel beter voor de kinderen en de onderlinge verhoudingen, maar ook voor uw portemonnee!

Als u ons geheel of gedeeltelijk op urenbasis moet betalen, dan kunt u via zelfwerkzaamheid aanzienlijk besparen.

Nog vragen? Bel ons: 612535

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder-online nieuws

10 juli 2020