Verder-online nieuws

19 september 2019

KOSTEN: VOORDELIG EN DESKUNDIG SAMEN SCHEIDEN!

Bij ons kunt u via mediaton, als één van u of u allebei voor een toevoeging in aanmerking komt, voordelig scheiden. U betaalt bij ons altijd de laagste eigen bijdrage, € 54,- of € 107,-. Dat komt doordat wij MfN geregistreerd zijn. Dat voordeel hebt u niet bij een “gewone” advocaat. Daarnaast betaalt u altijd, bij iedere advocaat, tenminste € 81,- griffierecht.

Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om via internet of andere scheidingsbemiddelaars die geen advocaat zijn te scheiden. Pas daar voor op! Vaak betaalt u uiteindelijk toch te veel en wordt u niet deskundig geholpen.

De wettelijke indexering 2019 bedraagt 2 %.

Dat percentage geldt voor alle alimentaties, tenzij iets anders is afgesproken of iets anders in de uitspraak van de rechter staat. U moet de te betalen alimentatie zelf in overleg met uw ex aanpassen met het wettelijke percentage. Zie voor voorgaande jaren het LBIO

Ouders kunnen sinds 1 april 2014 zelf regelen wie na hun overlijden het gezag over hun kind uitoefent.

Op 14 januari 2014 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest over omgang gewezen.

"VERDER" is de website van vFAS, onze specialisatievereniging. logo verder

Bij een echtscheiding bestaat soms het misverstand dat van een verhuizing pas melding kan of moet worden gemaakt na de echtscheiding. Dat klopt niet!

Ons kantoor is aangesloten bij de vFAS, Vereniging voor gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators.

Deze vereniging heeft  van de Orde van Advocaten het Keurmerk voor specialistenverenigingen gekregen.

Dit houdt in dat de vFAS voldoet aan de strenge eisen die de Orde van Advocaten aan een specialistenvereniging worden gesteld.

Hiermee wordt onderstreept dat u bij ons kantoor verzekerd bent van kwaliteit.

Subcategorieën