Specialisatie
Familierecht
Mediation (scheidingsbemiddeling)
e-mail: hkiers@kiersadvocaten.nl

 


Lid vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)vFAS stempel transp
Lid  Mediation Federatie Nederland (MfN)logo MfN

but volgmij linkedin

Opleiding:
Rijksuniversiteit Groningen (1984)
Specialisatieopleiding Familierecht
Specialisatieopleiding Scheidingsbemiddeling
Geregistreerd mediator
Coach-counselor Transactionele Analyse

2018-2019 ; yoga opleiding in de Satyananda richting. 

Werkervaring:

advocaat sinds 1992. 

Bureau voor Rechtshulp Roermond en Almelo van 1984 tot 1992

"In het familierecht gaat het nog meer dan in andere zaken om de relaties tussen mensen. Als advocaat zoek ik in de eerste plaats naar een oplossing waar beide partijen op de lange termijn mee kunnen leven. Op zoek dus naar de verbinding en juist niet naar de strijd. Niet alleen in mijn bemiddelingen, maar ook in andere zaken. De psychologische kant van het familierecht heeft mijn speciale belangstelling".

Een cliënte over Henk:

 "Dankzij jouw belangstelling en je betrokkenheid heb ik sinds afgelopen vrijdag een deel van mijn eigen spullen/inboedel terug. Je bent zeer tactvol en bedachtzaam te werk gegaan. Dat siert je."

 

 In mijn persoonlijke en zakelijke leven probeer ik zoveel mogelijk van duurzaamheid uit te gaan. Mijn motto is "je stemt elke dag met je consumentengedrag" en daarin past biologisch en vegetarisch eten, electrisch rijden, groene stroom en ga zo maar door. In de yoga die ik intensief beoefen vind ik de inspiratie voor het vinden van de balans in de advocatuur, met als uitgangspunt "hard op de inhoud maar zacht op de persoon". "Groen" is al lang niet meer "soft" maar heel goed te verenigen met een zakelijke maar respectvolle benadering.